ASPARTAAM is VERGIF (E951)
donderdag
11 mei 2023
Beste
familie en vrienden, misschien wisten jullie dit al, maar jullie vrienden niet,
geef het hen dan, het kan van levensbelang zijn, zoals hieronder is beschreven.
Onderstaand
verhaal kreeg ik via mail binnen:
========================================================================================
ZOET
VERGIF, EEN "MUST" OM TE LEZEN
In
oktober 2001 werd mijn zus erg ziek.
Ze
had maagkrampen en ze had het heel zwaar.
Lopen
was een enorme opgave.
Ze
had al haar krachten nodig om uit bed te komen, zoveel pijn had ze.
In
maart 2002 had ze al verschillende weefsel- en spierbiopsies ondergaan en had
ze 24 verschillende medicaties voorgeschreven gekregen.
De
artsen konden niet vinden wat zij mankeerde en zij had zoveel pijn en was zo
ziek dat ze wist dat ze ging sterven.
Zij
zette haar huis, bankrekeningen, levensverzekering etc. op naam van haar
dochter en regelde alles voor de verzorging van haar jongere kinderen.
Zij
wilde nog één keer echt genieten en plande voor 22 maart 2022 een reisje naar
Florida (voornamelijk in een rolstoel).
Op
19 maart 2002 belde ik haar hoe de meest recente tests waren verlopen en zij
zei dat men bij de tests niets had gevonden, maar dat men dacht dat ze MS had.
Ik
herinnerde me een E-mail die een vriend me gestuurd had en vroeg mijn zus of
zij soms frisdrank Light dronk.
Zij
bevestigde dit en stond zelfs op het punt om een flesje open te maken.
Ik
raadde haar aan om te stoppen met het drinken van Light drankjes en E-mailde haar
het artikel dat mijn vriend, advocaat van beroep, mij had toegestuurd.
Mijn
zus belde me binnen 32 uur na ons telefoongesprek en vertelde me dat ze gestopt
was met het drinken van Light frisdrank en dat ze kon lopen.
De
spierkrampen verdwenen.
Ze
voelde zich nog wel geen 100%, maar wel stukken beter.
Ze
zou met dit artikel naar haar dokter gaan en me later bellen.
Wel,
ze belde me en vertelde dat haar arts verbaasd was.
Hij
zou al zijn MS- patiënten bellen en navragen of zij kunstmatige zoetstof van
wat voor soort dan ook gebruikten.
Kortom,
zij werd vergiftigd door het Aspartaam
in de Light drankjes en was letterlijk bezig dood te gaan.
Toen
zij op 22 maart 2002 in Florida aankwam, hoefde zij nog maar 1 pil te slikken
en dat was een pil tegen de Aspartaam-vergiftiging.
Zij
is goed op weg naar een compleet herstel en ZE LOOPT, en gebruikt geen rolstoel
meer.
Dit
artikel redde haar leven.
Als
er op een label "SUIKERVRIJ"
staat : VERGEET HET!!
Er
zit gegarandeerd ASPARTAAM in (of een andere zoetstof).
Suiker
is niet zo goed voor je lichaam, maar de zoetstof Apartaam is GIF.
Ik
heb verscheidene lezingen gegeven op de Wereld Milieu Conferentie over
Aspartaam, op de markt gebracht als Nutrasweet en diverse andere namen.
Tijdens
een lezing door de "EPA" was bekend gemaakt dat er in
Het
was moeilijk te bepalen welk vergif hier de oorzaak van was.
Ik
stond op en vertelde dat ik daar was om een lezing juist over dat onderwerp te
geven.
Ik
zal uitleggen waarom juist Aspartaam zo
gevaarlijk is.
Als
de temperatuur van deze zoetstof boven de 86º Fahrenheit (32º Celcius) komt,
verandert de methylalcohol in de Aspartaam in formaldehyde**
en vervolgens in mierenzuur, dat op zijn beurt weer
stofwisselings-zuurvergiftiging veroorzaakt .
Mierenzuur
is het gif dat voorkomt in de steek van rode mieren.
De
methanol vergiftiging lijkt heel erg veel op MS en systematische lupus.
Heel
veel mensen hebben de verkeerde diagnose gekregen.
Ofschoon
MS geen doodsvonnis betekent, is
methanol vergiftiging dat wel.
Systematische
lupus komt bijna net zoveel voor als MS, vooral bij Dieet Cola en Pepsi
drinkers.
Formaldehyde**
Toepassingen
Formaldehyde
wordt gebruikt in onder andere spaanplaten, MDF, UF-isolatie en textiel
(kleding, gordijnen en vitrages).
Het
kan ook gebruikt worden om polymeren te maken: samen met ureum wordt
bijvoorbeeld ureumformaldehyde gevormd.
Formaldehyde
wordt in cosmetica veel gebruikt als conserveermiddel, soms in de vorm van
formaline, maar vaker door gebruik van zogenaamde formaldehydedonoren: stoffen
die langzaam formaldehyde afgeven.
Voorbeelden
van formaldehydedonoren zijn bronopol, imidazolidinylureum, DMDM-hydantoïne en
benzylhemiformal.
In
de cosmetische industrie wordt formaldehyde veel gebruikt als
ontsmettingsmiddel van installaties en verpakkingen, waardoor veel soorten
cosmetica kleine hoeveelheden formaldehyde bevatten, ook als het niet in de
INCI-ingrediënten declaratie genoemd wordt.
In
diverse branches wordt formaldehyde toegepast: reactiemiddel in
productieprocessen
(onder
andere bij de bereiding van chemicaliën)
leer-,
textiel- en tapijtfabrieken
papier-
en houtverwerkende industrie
medische
sector ziekenhuizen (ontsmettingsmiddel in ziekenhuiskamers, maar ook om
lichamen te balsemen!)
laboratoria
(ontsmettingsmiddel tegen virussen) bij de bereiding van vaccins simpele
drugstests (Marquis-reagens)
agrarische bedrijven en drankenindustrie
Het
wordt gebruikt voor het bleken en diepte reinigen van stenen opritten en
terrassen, die niet direct aan de tuin grenzen (vanwege giftigheid).
Hierbij
wordt gebruikgemaakt van formaline, de waterige oplossing.
Deze
oplossing verwijdert ook mos.
Toxicologie
en veiligheid
Formaldehyde is giftig.
Methanol
is giftig doordat deze stof door het enzym alcoholdehydrogenase in de lever
omgezet wordt in formaldehyde.
Formaldehyde is bewezen carcinogeen voor
de mens.
Het
carcinogene effect werd reeds duidelijk aangetoond in studies met dieren maar
de epidemiologische studies bij de mens maakten nog gèèn formele conclusies
mogelijk.
Het
IARC rangschikte formaldehyde tot
In
juni 2004 besloot een internationale werkgroep van experts om op basis van de
bestaande epidemiologische studies formaldehyde in groep 1 te plaatsen, dus carcinogeen voor de mens.
Eén
van de waarschuwingen die op pakjes sigaretten, shag en andere tabakswaren
wordt vermeld is dat tabaksrook onder andere formaldehyde bevat.
Formaldehyde
kan de ogen, neus en keel irriteren.
Er
kan ook hoofdpijn en huidirritatie optreden.
Het
is zelfs mogelijk om een beroepsastma op deze stof te ontwikkelen.
Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Formaldehyde
Een slachtoffer weet gewoonlijk niet dat
Aspartaam de boosdoener is.
Hij
of zij blijft het gebruiken; de Lupus wordt zodanig geïrriteerd dat het
levensbedreigend kan worden.
Wij hebben patiënten gezien waarbij de
symptomen van systematische Lupus verdwenen zodra zij gèèn Light drank meer
gebruikten.
In
gevallen van mensen met MS verdwijnen de meeste symptomen.
We
hebben veel gevallen gezien waarbij het zicht terugkwam en het gehoor
aanmerkelijk verbeterde.
Dit
is ook van toepassing op gevallen van tinnitus en fybromyalgie.
Gedurende een lezing zei ik: "Als u
Aspartaam gebruikt en u lijdt aan fybromyalgie, krampen, pijnscheuten,
gevoelloosheid in benen, duizeligheid, hoofdpijn, tinnitus, gewrichtspijn,
onverklaarbare depressie, angstaanvallen, onduidelijk spreken, vertroebeld
zicht of geheugenverlies, dan heeft u waarschijnlijk een
Aspartaam-vergiftiging.
Mensen
stonden op gedurende mijn lezing en zeiden: ik heb sommige van deze symptomen,
is het omkeerbaar?
JA! JA!
JA! Stop met het drinken van Light drank en wees alert op Aspartaam op voedsellabels.
Het zit in veel producten om het zoeter
te maken.
Dit
is een serieus probleem.
Dr.
Espart (een van mijn sprekers) merkte op dat zoveel mensen symptomatisch
schijnen te zijn voor MS en dat, gedurende zijn recente bezoek aan een
ziekenhuis, een verpleegster hem meldde, dat 6 van haar vrienden, allemaal
zware Cola Light verslaafden, allen de diagnose MS hadden gekregen.
Dit kan geen toeval meer zijn.
Light
dranken zijn gèèn dieetproducten.
Het
is een chemisch gewijzigd, veelvoudig Natrium (zout) en Aspartaam bevattend product, dat juist maakt dat je verlangt naar
koolhydraten.
Het
lijkt er eerder op dat je juist meer gaat wegen.
Deze
producten bevatten formaldehyde, wat opgeslagen wordt in de vetcellen, vooral
op de heupen en dijen.
Formaldehyde
is absoluut vergif en wordt voornamelijk gebruikt om lichaamsweefsels te conserveren.
Veel
producten die wij elke dag gebruiken bevatten deze stof, die wij niet in ons
lichaam zouden moeten opslaan.
Dr.
Roberts vermeldde in zijn lezingen dat, eenmaal verlost van de
"dieetproducten" en met geen beduidende toename van oefeningen, zijn
patiënten een gemiddelde van 19 Engelse pond verloren gedurende een
proefperiode.
Aspartaam is vooral gevaarlijk voor diabetici.
Wij
ondervonden dat sommige artsen, die meenden dat zij een patiënt hadden met retinopathie, in feite te maken hadden
met symptomen veroorzaakt door Aspartaam.
De
Aspartaam zorgt dat de bloedsuiker
oncontroleerbaar wordt.
Dientengevolge
kunnen diabetici lijden aan acuut geheugenverlies tengevolge van het feit dat
Aspartaamzuur en phenytalaline neurotoxisch.
Diabetes
behandelen gaat helemaal over BALANS.
Bij
diabetici passeert het Aspartaam de
bloed/hersenen grens en maakt dan de neuronen van de hersenen slechter.
Het
veroorzaakt dan diverse soorten van hersen-beschadiging, infarcten, depressie, manische
depressie, paniekaanvallen, oncontroleerbare woedeaanvallen!!!
Consumptie
van Aspartaam veroorzaakt deze
zelfde symptomen ook bij niet-diabetici .
Documentatie en observatie onthullen
ook dat duizenden kinderen met de
diagnose ADD en ADHD een complete omslag kregen in hun gedrag als deze
chemische producten niet meer gebruikt werden.
Zogenaamde
gedragsveranderende medicijnen (Ritalin e.a.) zijn niet langer nodig.
De
waarheid is dat ze eigenlijk in de eerste plaats nooit nodig waren.
De
meeste van deze kinderen werden dagelijks "vergiftigd" met juist het
voedsel dat "beter voor hen zou zijn dan suiker".
Het vermoeden bestaat ook dat de
Aspartaam in duizenden pallets met Coke en Pepsi Light drank, die gedronken
werd door mannen en vrouwen in de Golfoorlog, gedeeltelijk schuld heeft aan het
wèl bekende "Golfoorlog syndroom".
Dr.
Roberts waarschuwt dat het geboortegebreken kan veroorzaken, zoals
verstandelijke handicaps, als het gebruikt wordt gedurende de tijd van
conceptie of de zwangerschap .
Kinderen lopen vooral het risico van
neurologische kwalen en zouden NOOIT kunstmatige zoetstof moeten krijgen.
Er zijn verscheidene gevallen bekend van
kinderen die lijden aan epileptische aanvallen en andere neurologische
storingen die rechtstreeks veroorzaakt worden door het gebruik van dit
dodelijke vergif.
Hierin ligt het probleem.
Er
was een hoorzitting van het Congres waar grote bezwaren werden ingediend tegen
het gebruik van Aspartaam.
Sinds
deze hoorzitting zijn er nog twee gevolgd en nog steeds is er nog niets aan
gedaan.
De medicijnen en chemische lobbies
hebben veel in de melk te brokkelen.
Helaas
is het patent van MONSANTO op Aspartaam
verlopen.
Er
zijn nu meer dan 5000 producten op de markt die dit dodelijke chemische product
bevatten en er zullen er nog meer worden geïntroduceerd.
Iedereen
wil een stukje van de "Aspartaam-cake".
Ik kan u verzekeren dat Monsanto, de
uitvinder van Aspartaam, weet hoe dodelijk het is.
En
is het niet ironisch dat Monsanto o.a. de Amerikaanse Diabetes Vereniging, de
Amerikaanse Dieet Vereniging
en
de Conferentie van het Amerikaanse College van Artsen sponsort?
Dit
is onlangs aan het licht gebracht in de New York Times.
Bovengenoemde
organisaties kunnen gèèn kritiek leveren of hun link met Monsanto bekend maken,
omdat zij geld krijgen van de voedselindustrie en achter hun producten moeten
staan.
Senator
Howard Metzenbaum schreef en
presenteerde een wetsontwerp, dat men label-waarschuwingen moest aanbrengen op
producten die Aspartaam bevatten,
vooral voor wat betreft zwangere vrouwen, kinderen en baby’s.
Het
wetsontwerp zou ook onafhankelijke studies moeten instellen over de bekende
gevaren en de bestaande problemen bij de bevolking betreffende aanvallen,
veranderingen in de hersenen, neurologische veranderingen en gedragssymptomen.
Het wetsontwerp werd afgewezen.
Het
is bekend dat de machtige medicijnen en chemische lobbies hier verantwoordelijk
voor zijn door de "honden" van ziekte en dood los te laten op een
argeloos en ongeïnformeerd publiek.
Glas Coca Cola met aspartaam en acesulfaam-K?
STOP
DIRECT MET DRINKEN VAN LIGHT-FRISDRANKEN !
Na
onze eerdere stukken over de kunstmatige zoetstof aspartaam en de wijze waarop
dit middel door de MSM
(met
name NRC Handelsblad) wordt gepushed, zijn we eens wat nader onderzoek gaan
doen.
De
bevindingen zijn alarmerend.
Extreem alarmerend.
Naast
Aspartaam blijkt er nog een
kunstmatige zoetstof te bestaan die mogelijk nog veel gevaarlijker is: acesulfaam-K (wie bedenkt zo’n naam?)
ook wel aangeduid met het E-nummer 950.
Deze
stof wordt met name toegevoegd aan light-producten zoals frisdranken en staat
vermeld op het etiket van
Coca
Cola Light.
Vrijwel
altijd wordt deze stof gebruikt in combinatie met aspartaam, waarom is niet
bekend.
Acesulfaam-K
is 200x zoeter dan gewone suiker.
Over
deze stof is vrijwel niets bekend!
Wat
we vinden stemt echter niet vrolijk.
Op
Engelstalige websites wordt gewaarschuwd voor improper testing en voor de aanwezigheid van het kanker-verwekkende methyleen chloride in de stof.
Let
wel: deze stof komt dus nog eens bovenop het ook aanwezige Aspartaam!
De
Nederlandse Wikipedia wil echter van enig probleem niets weten: bij normaal
gebruik zijn gèèn bijwerkingen bekend.
Wacht
effe: in de stof is een uiterst gevaarlijk bestanddeel opgenomen en er hebben
verder geen tests plaatsgevonden?
En
dan lezen we 'gèèn bijwerkingen bekend?’
Het
meest alarmerende zit 'm in de combinatie van gebrek aan informatie en het
zwijgen van de media.
We
kunnen rustig zeggen dat er een taboe heerst op kritiek op kunstmatige zoetstoffen en dat is bizar en
onacceptabel.
Nog erger wordt het als we constateren
dat sommige media zoals NRC Handelsblad zelfs propaganda maken voor de stoffen!
Dit
lezen we op de site www.aspartaam.nl :
Hoe
komt het dat onze medische wetenschap nauwelijks van de gevaren van Aspartaam en smaakversterkers op de
hoogte schijnt te zijn?
Als
je naar de dokter gaat en hem vraagt of het mogelijk is dat Aspartaam en smaakversterkers de
oorzaak van je klachten kunnen zijn, dan denkt hij van niet en stuurt je door
naar het ziekenhuis.
Hij
heeft het te druk en schrijft zelf geregeld medicijnen voor met Aspartaam, zelfs aan pas geboren
baby’s.
Terwijl
er een wettelijk verbod is op het geven van smaakversterkers aan baby’s i.v.m.
het ontstaan van hersenoedeem!
Misschien
vindt de neuroloog van het ziekenhuis de vraag maar raar, geeft een ontwijkend
antwoord en weet mogelijk zelfs helemaal niet van het bestaan van deze stoffen
af.
Maar het wordt allemaal nog erger.
Uit
een rapport van de Voedsel- en Warenautoriteit over het gebruik van kunstmatige
zoetstoffen in Nederland van december 2004 blijkt dat het vooral (zeer) jonge
kinderen zijn die deze stoffen binnenkrijgen via light-frisdranken,
melkprodukten a la Yogo Yogo en tandpasta.
De
effecten op kinderen zijn altijd veel sterker dan op volwassenen.
Zelfs dit rapport van De Staat
constateert dan de zogeheten ADI (acceptabele dagelijkse inname) in veel
gevallen wordt overschreden.
Let
wel: dat deze ADI veilig is, is nergens op gebaseerd want er is immers gèèn
onderzoek gedaan!
En
dan wordt zelfs deze fancy-ADI nog overschreden!
Over
de schadelijkheid van de stoffen zwijgt dit rapport vrijwel volledig, maar we
lezen wèl het volgende:
Er blijkt in de Warenwet te zijn
opgenomen dat kinderen tot hun zesde jaar tegen deze stoffen dienen te worden
'beschermd’.
Dat gebeurt niet, zo wordt geconstateerd.
Het
'regelmatig overschrijden van de ADI’ kan volgens het rapport 'een gezondheidsrisico opleveren’.
Er
is sprake van de 'toxische effecten’
van de stoffen.
Hoe
is het mogelijk dat in dit rapport gèèn aparte paragraaf is opgenomen over de mogelijke
bijwerkingen van deze stoffen?
Waarom
wordt er niet streng opgetreden bij overtreding van de Warenwet?
De
conclusie moet in elk geval luiden dat we met opzet worden vergiftigd door een
misdadige lobby van voedsel-producenten en media.
Mensen
die hier iets aan willen doen worden op zijn best belachelijk gemaakt en op
zijn slechtst gedemoniseerd.
Een
andere vraag is of het aspartaam-offensief als wapen van de NWO bewust wordt
ingezet om ons kapot te maken dan wel uit te roeien.
Auteur:
Micha Kat
Wel, u bent nu geïnformeerd.
U HEEFT HET RECHT OM DIT TE WETEN!!!
PRINT DIT VERHAAL A.U.B. EN/OF E-MAIL
HET AAN UW FAMILIE EN VRIENDEN ZIJ HEBBEN OOK HET RECHT OM DIT TE WETEN!!!!!!
Inbreng
van de webmaster:
Reactie op dit duidelijke verhaal.
Ik
wantrouw Aspartaam en consorten al jaren.
Vies verhaal:
Jaren geleden, had ik, vooral in de
zomer een onvoorstelbare last van pijn/jeuk aan mijn anus-en
prostaatgebied.
De huisarts gaf een zalf tegen
schimmelinfectie, die wat verlichting gaf.
En ik had geen aambeien!
Gek van de jeuk, werd ik.
Diverse zalfjes geprobeerd, die soms wat
verlichting gaven.
Toen heb ik al een artikel gelezen, over
mogelijke lichamelijke- en geestelijke klachten door het gebruik van
Aspartaam.
We dronken frisdrank met het spul, en
aten pannenkoeken, rijkelijk bestrooid ermee.
Toen ben ik definitief gestopt met het
gebruiken van het witte aspartaampoeder..
De klachten verdwenen geleidelijk en ik
heb nu nergens meer last van.
Tussendoor heb ik nog een paar maal Aspartaam geprobeerd, om te testen, of
de klachten terugkwamen.
En, ja hoor, een weekje Aspartaam; en weer jeuk als de
pest!
Voor mij persoonlijk, het bewijs, dat je
die rotzooi helemaal nooit moet
gebruiken!
Waarom we er ooit aan zijn begonnen?
Wel
30 jaar geleden, zijn we een flinke periode Macrobiotisch geweest.
Daar leerden ze je dat suiker een slecht
product is, wat je beter niet zou moeten gebruiken en dat je je natuurlijke
suikers, bijvoorbeeld uit fruit zou kunnen halen en lang gekookte granen.
Daarom zijn we toen gestopt met suiker
en alles, waar suiker in verwerkt is.
Maar na verloop van tijd, heb je toch
soms behoefte, om dingen zoeter te maken: en daar was Aspartaam. . .
Nu ben ik wat minder angstig voor suiker
en eet gerust wel eens een taartje, chocolade of ijs met suiker, maar ik voeg
NOOIT suiker toe aan koffie, of thee.
Gebak,
zonder suiker, maar met kunstmatige zoetstof, zal ik nooit meer kopen!
We eten nog wel eens een pannenkoek met
bruine, of poeder suiker, zonder problemen.
Veel suiker eten is ook beslist niet
goed, denk ik.
TIP:
Doe er uw voordeel mee!
Op dinsdag 21 september 2010 kreeg ik de
volgende aanvulling per mail toegezonden:
Meer dementen in de toekomst , hoe komt dat toch ?????
Wat
te denken van aspartaam ??????
Hier kun je vinden in welke door "KLINK"
goedgekeurde levensmiddelen en medicijnen dit vreselijke dementie
veroorzakende GIF zit !!!!
zie:
http://www.aspartaam.nl/info/producten.html
http://www.aspartaam.nl/info/medicijnen.html
Onderwerp: Worden we vergiftigd?
HET ZOETE VERGIF!
In de jaren '70 werd er door de Amerikaanse firma Searle naar een stof gezocht
die zou kunnen dienen als geneesmiddel tegen maagzweren.
Door een 'toeval', zo wordt gezegd werd ontdekt dat de chemische stof zoet
smaakte.
Toen men verder ging zoeken bleek dat de stof wel 200 maal zoeter is dan
normale suiker.
Het bevatte slechts een te verwaarlozen aantal calorieën en had een normale
zoete smaak, dit in tegenstelling tot de al aanwezige zoetstoffen, die niet van
gevaar ontbloot waren.
De kunstmatige zoetstof NutraSweet(R)
was geboren.
Het duurde nog tot 1983 voordat de zoetstof door de Amerikaanse keuringsdienst
van waren, de FDA, op de markt werd toegelaten.
Aan het gebruik bleken nogal wat bezwaren verbonden te zijn, zoals het ontstaan
van kankergezwellen bij proefdieren.
Aangezien alle onderzoeken betaald werden door de Monsanto, die Searle had
overgenomen, werden zodoende negatieve testresultaten uit de publiciteit
gehouden.
Nog steeds worden negatieve reacties, in publicaties over de zoetstof 'Aspartaam' (NutraSweet) van
zelfstandige onderzoekers, krachtig ontkend door betaalde onderzoekers van Monsanto.
Slechts één persoon beoordeelde dat Aspartaam
vrij was van het risico op kanker -- en dat was de FDA commissaris.
Een aantal FDA onderzoekers was sterk gekant tegen goedkeuring vanwege het
sterke vermoeden kanker te
verwekken bij levenslang gebruik van Aspartaam.
Zodoende stemde de publieke onderzoekscommissie (met inbegrip van de voorzitter
van de Amerikaanse Associatie van Neuropathologen) unaniem tegen goedkeuring.
Het wetenschappelijk team van de FDA, was eveneens tegen goedkeuring.
Kort nadat de FDA commissaris aspartaam had goedgekeurd in frisdrank, kreeg hij
een zeer goed betaalde adviseurpositie bij de PR- firma van de fabrikant van Aspartaam.
Er wordt echter een gruwelijk spel gespeeld met de gezondheid van miljarden mensen.
Nu wil het feit dat niemand van de 'verantwoordelijke personen' in Amerika
erkent dat er gevaar schuilt in het gebruik van aspartaam.
Ook in Nederland wordt, door allerlei instanties die ik geschreven heb, dit
gevaar ontkend.
Zelfs door het Ministerie van Volksgezondheid , dat zegt dat twee onderzoeken
(Lees wel TWEE onderzoeken) hebben aangetoond dat Aspartaam VEILIG is wanneer de dagelijkse hoeveelheid (ADI) van 40
mg niet wordt overschreden.
De kunstmatige zoetstof Aspartaam
wordt samengesteld uit de chemische stoffen asparaginezuur, phenylalanine en
methanol.
Wanneer het in het lichaam is opgenomen, wordt de methanol of methylalcohol,
omgezet in formaline en mierenzuur.
Formaline is een zenuwgif, het is tevens een kankerverwekkende stof, en wordt
gebruikt bij het conserveren van lichamen.
Ook wordt het gebruikt bij het uitgassen van besmette ruimten.
Phenylalanine, werkt ook als neurotransmitter en is ook een zenuwgif wanneer
het niet vergezeld wordt door andere aminozuren uit eiwit.
Als we even overdenken welke mensen in onze
samenleving zijn aangewezen op het gebruik van kunstmatige zoetstof dan zien we
dat dit diabetespatiënten zijn.
Het gevaar dat langdurige blootstelling aan methanol met zich meebrengt voor
diabetes-patiënten is n.l. een extra beschadiging van oogzenuw en netvlies
waardoor gedeeltelijke tot algehele blindheid kan ontstaan, en dat bij een
bevolkingsgroep die is aangewezen op het gebruik van o.a. Aspartaam.
SCHADE AAN HET GEZICHTSVERMOGEN
Aspartaam veroorzaakt schade aan het zenuwstelsel
maar ook schade aan de oogzenuw, zoals blindheid en gedeeltelijke blindheid tot
totale atrofie.
Dit is te verklaren uit de omzetting van de methylalcohol in o.a. formaline en
is terug te vinden in de wetenschappelijke onderzoeken over formaline
vergiftiging.
Op het moment dat dit vernietigende proces is begonnen, bestaat er gèèn
mogelijkheid tot herstel van het zien.
Het menselijk gezichtsvermogen verzorgt 90 procent van alle intellectuele input
van de hersenen en centrale zenuwstelsel.
Alle leerprocessen gedurende ons gehele leven
zijn hierop gebaseerd.
Naar
het ontstaan van schade aan de oogzenuw door methylalcohol is in het verleden
reeds veel onderzoek gedaan.
Wanneer de zoetstof het spijsverteringskanaal binnenkomt, splitst de Aspartaam molecule zich o.a. in een
stof die we kennen als methanol of methylalcohol.
Het komt de bloedbaan binnen en zodra deze deeltjes het gebied bereiken van de gezichtszenuw
en het netvlies met hoge stofwisseling, ontstaat gedeeltelijke atrofie.
Het oog kan niet langer dan negentig seconden zonder zuurstof en voeding zonder
dat er schade ontstaat.
De mogelijkheid bestaat van totaal verlies van het gezichtsvermogen zonder dat
herstel mogelijk is.
Zeer
vroeg in de behandeling, kunnen gezichtszenuw en netvlies nog gered worden.
Artsen moeten zich
hiervan bewust zijn en zij dienen het chemische proces te begrijpen.
Er zijn gevallen bekend, waar de patiënt alle stadia van blind worden
doormaakte door een verkeerde diagnose.
Omdat de arts denkt aan een beschadiging van de oogzenuw die veroorzaakt wordt
door de gevolgen van suikerziekte, wordt meestal het hormoon 'prednison'
gegeven.
Hierdoor ontstaat toename van het gewicht en een vollemaansgezicht.. echter
zonder kans op herstel.
De arts wordt door de verschijnselen op een
dwaalspoor gebracht, omdat hij niet van de gevaren van het langdurig gebruik
van aspartaam op de hoogte is en dus gèèn idee heeft wat de oorzaak is van de
desbetreffende klacht.
Daar de scheikundige stof phenylalanine schade aan de hersenen kan
veroorzaken zien we symptomen als: afwijkend gevoel in armen en benen,
gevoelens van lusteloosheid, schaduwen zien, het niet goed kunnen benoemen en
omkeren van woorden en bepaalde gevallen van gehoorschade wordt genoemd.
Dit kan en zal zeker problemen veroorzaken bij het leren van kinderen.
Artsen dienen alert te zijn op het feit dat zich een probleem voordoet,
veroorzaakt door de geneesmiddelen-industrie.
Ouders moeten de bijverschijnselen leren herkennen van dit giftige product.
Er is echter ook een heel grote groep mensen die door gewichtsproblemen vèèl
met aspartaam gezoete producten zullen gebruiken.
Vooral de diverse soorten limonades en suikervrije kauwgom met Aspartaam zijn hier favoriet.
Ook deze mensen zullen ziekteverschijnselen krijgen die niet in verband
gebracht zullen worden met het gebruik van aspartaam.
Op 28 juli 1983 stelde de Drankenindustrie in Amerika een 30 pagina's tellend
protest op, waarin de veiligheid van Aspartaam aan de kaak werd gesteld.
Toen ze echter ontdekten dat mensen die op hun gewicht moeten letten,
veel suikervrije dranken zouden drinken en dat voor de omzet van de
drankenindustrie van groot belang zou zijn, waren zij opeens al hun bezwaren
vergeten.
Er is nog een giftige reactie die invloed heeft op het centrale zenuwstelsel,
die in verband staat met het phenylalanine niveau van het centrale
zenuwstelsel.
Het veroorzaakt beschadiging van hersenen en centrale zenuwstelsel en
manifesteert zich als de stofwisselings-ziekte PKU.
Voor mensen met deze ziekte kan het gebruik van aspartaam dodelijke
gevolgen hebben.
Er is echter geen enkel, correct gehouden, experiment op lange termijn geweest
op het gebied van heterozygote phenylketonurie (mensen die drager zijn van
PKU).
Maanden tot jarenlange verhoging van het plasma phenylalanine peil kan de
scheikunde van de hersenen veranderen.
Onderzoekers hebben gesteld dat mensen met bovenstaande aandoening de stof
phenylalanine absoluut niet mogen gebruiken.
Echter, ook bij zwangere vrouwen kan deze stof zeer onaangename gevolgen hebben
voor de ongeboren vrucht.
De stof phenylalanine wordt zeer snel door de foetus opgenomen en daar kunnen
hersen-beschadigingen en beschadiging van het DNA door ontstaan.
Oud Staatssecretaris Erica Terpstra stelde in een brief:
"dat het gevaar van het gebruik van phenylalanine gevoeglijk bij patiënten
met PKU bekend is zodat zij van de gevaren op de hoogte zijn.
Hier halen ze dus de wijsheid weg, dat we over een aantal jaren veel
meer dementen er bij zullen hebben
"Daar phenylalanine echter bij iedereen bij
langdurig gebruik gevaren oplevert voor de gezondheid, vraag ik mij af of er in
het belang van de Volksgezondheid in Nederland niet meer onderzoek dient te
worden verricht naar een tijdbom waarvan de afschuwelijke gevolgen zich pas
over jaren zullen openbaren.
Indien u bij het gebruik van Aspartaam
de volgende verschijnselen opmerkt: hoofdpijn, depressie, onduidelijke spraak, geheugen verlies, verminderd gevoel in de
onderbenen of pijnscheuten, evenwichtsstoornis, angstaanvallen, chronische
vermoeidheid, verlies van gezichtsvermogen, opvliegingen, loslaten van het
netvlies, epileptische aanvallen en hartkloppingen, plotselinge ernstige
huidirritaties, dan heeft u waarschijnlijk de 'Aspartaam
ziekte'!
Veel artsen stellen onterecht de
diagnose Multiple Sclerose (MS) terwijl het in werkelijkheid om een
vergiftiging met Methanol gaat, die zich voordoet als MS.
STOP ONMIDDELLIJK met deze gevaarlijke
stof.
MS is geen doodvonnis, maar vergiftiging door methanol wel!
Bericht
ontvangen via de nieuwsbrief van Gerrit:
gbachrem@prettel.nl
Nu
kom ik graag met nieuws: Onderstaand bericht dat ik vandaag ontving uit Canada,
gaat over het feit dat in eerste instantie aspartaam ontwikkeld is als: Mieren-doder.
In
onderstaand artikel wordt verteld dat het een "neuro-gif" is.
Zie
ook: * www.dorway.com
*
En
een ander zoetmiddel is ontwikkeld door NutraASweet (een vroeger onderdeel van Monsanto).
De
naam is: Neotame. Neotame heeft
dezelfde structuur als Aspartaam,
alleen blijkt het nog giftiger te zijn dan Aspartaam.
Zie
ook: Holisticmed.com http://www.holisticmed.com/neotame/toxin.html
Uit
het artikel lees ik ook dat dit product toegestaan wordt in USDA Certified Organic food. (meestal kant-en-klaar-maaltijden).
In USA wordt dit dus toegestaan in
gecertificeerde biologische producten!
Ook
in gecertificeerde koshere producten.
(Kijk
naar de samenstelling: als daar E951
bijstaat, zit er Aspartaam in).
Volgens
de US wet hoeft dit ingrediënt niet op
de lijst van ingrediënten van een product te staan.
En
nog iets, waar je bijna niet aan zou denken als gewone vlees-etende consument:
in USA, als je je biefstukje eet,
die
koe is hoogst waarschijnlijk gevoed met voedsel waar Neotame in zit.
In
de veevoedingsindustrie wordt ditzelfde product "Sweetnos" genoemd
(een goedkope vervanging voor natuurlijke melasse en suikers in veevoeding).
Zie:
http://bungalowbillscw.blogspot.com/2010/12/sweetnos-monsanto-ready-to-market-super.html
Het
is gewoon het allerbeste als we gèèn kant-en-klare maaltijden kopen, maar zelf
iets klaarmaken- en als je geen tijd hebt om te koken of geen zin, nèèm dan bijvoorbeeld maar een heerlijk gebakken eitje,
natuurlijk biologisch.
Hartelijke
groeten,
Janneke
Reactie van Gerrit:
Beste
Janneke, hartelijk dank voor je inzending!
Ja,
we kunnen er niet genoeg op hameren dat al die synthetische zoetstoffen hèèl
gevaarlijk voor onze gezondheid zijn.
Persoonlijk
vind ik het nog steeds onbegrijpelijk dat de instanties waarvan je toch zou
verwachten dat ze de burgers zouden beschermen tegen al dat gevaar, deze producten juist goedkeuren.
Waar
zit het gezonde verstand?
Waarschijnlijk
hebben ze dat niet meer.
Zo
ook ons aller Voedingscentrum. 'Eerlijk over eten’ weet u wel?
Nu,
zij durven hun handen in het vuur te steken voor wat betreft de veiligheid van
aspartaam.
Ongelooflijk,
terwijl de bewijzen van het gevaar zich blijven opstapelen.
Ja,
Janneke, we moeten het allemaal zélf doen.
Zolang
we ons verstand nog kunnen gebruiken, moet we dat beslist blijven doen!
Helaas,
en dat is nog steeds zo, zijn de meeste mensen kuddedieren.
Zij
volgen slaafs de verkeerde adviezen op en hebben dus gèèn eigen mening.
Ik
kreeg van de week een prachtige uitspraak die dit mooi illustreert:
"Zij
die altijd achter de kudde aanlopen, lopen altijd in de stront".
Laat
deze uitspraak maar eens goed tot u doordringen!
Kies
uw eigen weg.
Kies
voor uw eigen gezondheid en laat u zich alsjeblieft niets wijsmaken!
Maar
dat lijkt moeilijk te zijn, want zojuist werd bekend dat heel veel jonge
vrouwen heden ten dagen niet weten hoe een gezonde maaltijd op tafel te zetten.
Heel
veel mensen koken niet eens meer.
Ja,
het is écht waar: er zijn mensen die niet eens een gas- of kookstel in huis
hebben.
Alles
wordt kant en klaar gekocht en opgepiept in de magnetron.
Bij
dit soort berichten lopen toch de rillingen over je lijf?
Aanmelden
voor de nieuwsbrief van Gerrit: gbachrem@prettel.nl (wat mij betreft: DOEN!)
Heb je ook klachten, die mogelijk aan aspartaam te wijten zijn?
Al
meer dan 16 jaar toont de webmaster van deze website aan dat z.g.
"wetenschappelijke" onderzoeken, geproduceerd
door
wetenschappers in dienst van de zoetstof fabrikanten niet wetenschappelijk genoemd mogen worden.
Zodra de resultaten van echt wetenschappelijk
onderzoek bekend worden gemaakt, slagen de pseudo wetenschappers er vaak in om
het onderzoek belachelijk te maken of in diskrediet te brengen.
Deze "pseudo
wetenschappers" produceren "wetenschappelijke rapporten" naar de
wensen en opdrachten van hun werkgevers.
Mijn websites worden zonder
steun in stand gehouden.
Sinds
juni 2006 is er een aparte website voor problemen veroorzaakt door smaakversterkers.
Stuur je klacht in zie ; http://www.aspartaam.nl/artikelen/klchtfrm.html
Op 10-12-2013 stond onderstaand bericht
op Teletekst ▼
Mijn
persoonlijke mening (webmaster) is dat als er een advies is voor een maximale
inname, om geen risico te lopen voor de gezondheid, er wat mij betreft, alle reden is om een dergelijk product te
vermijden.
Maar
een ieder is natuurlijk vrij, om zijn/haar eigen keuzes te maken. . .
▲▲ Zelfs mieren mijden
kunstmatige zoetstof!!! ▲▲
Als
u kant-en-klare producten koopt, lees dan vooral de lijst met E-nummers eens
door.
Wanneer
er E420 staat, bevat het product:
Sorbitol, als er E950 staat, zit er
Acesulfaan-K in en als er E951
staat, zit er Aspartaam in.
Ik zou zeggen lees bovenstaand verhaal
nog eens aandachtig door!
Toevoeging ontvangen van Jasper Alblas
op 11-03-2017:
Aspartaam
is een veelgebruikte, maar ook veelbesproken kunstmatige zoetstof.
Velen vragen zich namelijk af of ons
lichaam er wèl tegen bestand is.
Hoog
tijd om eens uit te zoeken of aspartaam een veilige zoetstof is.
Laten
we eerst kijken naar wat aspartaam precies is.
Wat is aspartaam?
Aspartaam
is een kunstmatige zoetstof.
Dat
betekent dat het een chemische stof is die niet in de natuur voorkomt maar in
een fabriek wordt gemaakt.
Aspartaam
kwam in 1981 voor het eerst op de markt onder de naam NutraSweet en sindsdien
is het één van de meest gebruikte zoetstoffen in voedingsmiddelen.
Dat
komt omdat aspartaam de smaakpapillen op de tong op dezelfde manier prikkelt
als suiker.
Maar
in tegenstelling tot suiker bevat aspartaam gèèn calorieën.
Vandaar
dat aspartaam vèèl wordt gebruikt in lightproducten.
Bovendien
is de zoetstof 150 tot 200 keer sterker dan suiker.
Je
hebt er als voedingsmiddelenfabrikant dus maar heel weinig van nodig en het is
erg goedkoop om te maken.
Daarom
zit aspartaam inmiddels in duizenden voedingsmiddelen zoals (suikervrije)
frisdranken, limonades, zoetjes en kauwgom.
De samenstelling van aspartaam
Om
te kunnen beoordelen of aspartaam veilig is, moeten we kijken naar de
bestanddelen waaruit aspartaam is opgebouwd.
De
zoetstof is opgebouwd uit drie bestanddelen:
Asparaginezuur
Fenylalanine
Methanol
We
beginnen met asparaginezuur en fenylalanine.
Dit
zijn beide aminozuren die ook in natuurlijke voeding voorkomen.
Deze
aminozuren zitten bijvoorbeeld in eiwitrijk voedsel zoals vlees, vis en eieren.
Om
deze reden is het logisch om aan te nemen dat aspartaam een veilige stof is.
Maar deze aanname is niet juist.
Dat
komt omdat in natuurlijke voeding maar 5% asparaginezuur en fenylalanine zit.
Deze
hoeveelheid kan ons lichaam goed verwerken.
Aspartaam
bestaat voor 50% uit fenylalanine en voor 40% uit asparaginezuur.
En
dat kan ons lichaam veel moeilijker afbreken.
De
overige 10% bestaat uit methanol.
Dit
is een giftige, alcoholachtige stof die ook in spiritus en sigarettenrook zit.
Gezondheidsrisico’s van aspartaam
We
weten nu dat aspartaam een chemische en giftige stof is die ons lichaam
moeilijk kan afbreken.
Het
is dus niet verwonderlijk dat er sinds het op de markt komen van aspartaam
duizenden meldingen zijn gemaakt van lichamelijke klachten.
Die
ontstonden na het consumeren van voedingsmiddelen met deze zoetstof.
Dit
waren (en zijn) klachten als:
Hoofdpijn
Migraine
Duizeligheid
Prikkelbaar
Angstaanvallen
Slapeloosheid
Problemen
met zien
Maag-
en darmproblemen
Gejaagdheid
Allergische
reacties, zoals erge jeuk bij de anus!
Deze
korte termijn effecten zijn ook in allerlei onderzoeken naar voren gekomen.
Er
zijn bovendien veel onderzoeken gedaan naar de lange termijneffecten van
aspartaam.
Hieruit
zijn een aantal verontrustende gezondheidsrisico’s gekomen waar ik er graag een
paar van wil toelichten.
Aspartaam beïnvloedt het centrale
zenuwstelsel
Wij
beschikken over een afweermechanisme dat de hersenen beschermt tegen
schadelijke stoffen.
Dit
mechanisme heet de bloed-hersenbarrière.
Maar
methanol en fenylalanine worden niet tegengehouden door die barrière.
Hierdoor
komen deze twee stofjes op allerlei plaatsen in de hersenen waar ze niets te
zoeken hebben.
Het
European Journal of Clinical Nutrition wijdde in 2008 een uitgebreid artikel
aan een onderzoek naar de schadelijke effecten van aspartaam op het centraal
zenuwstelsel.
De resultaten van dit onderzoek zijn
verontrustend.
Eén
van de bevindingen is dat aspartaam celwanden aantast en uiteindelijk zelfs
vernietigt.
Hierdoor
krijgt aspartaam nog makkelijker toegang tot de hersenen waardoor uiteindelijk
hersenschade kan ontstaan.
Overbelasting van zenuwcellen
Zenuwcellen
(zoals hersencellen) communiceren met elkaar.
Dat
doen zij door signaaltjes naar elkaar te versturen.
Er
bestaan stoffen die ervoor zorgen dat zenuwcellen meer signaaltjes versturen
dan nodig is.
Zo’n
stof heet excitotoxine en aspartaam is zo’n stof.
Als
zenuwcellen overbelast raken kunnen ze daar uiteindelijk door afsterven.
Dit
kan leiden tot aandoeningen zoals epilepsie, ADHD en Parkinson.
Toenemend risico op hart- en vaatziekten
Een
grootschalig Amerikaans onderzoek dat maar liefst 10 jaar duurde heeft een
verband gelegd tussen aspartaam en hartaandoeningen.
De
onderzoekers concludeerden dat de kans op een hartaandoening met meer dan 30%
toeneemt als je iedere dag 2 glazen aspartaamhoudende frisdrank drinkt.
Aspartaam is kankerverwekkend
Voordat
je leest over de relatie tussen aspartaam en het ontstaan van kanker, wil ik
iets onder de aandacht brengen.
Dat
is omdat veel onderzoeken hiernaar zijn gedaan op muizen en ratten.
Ik
ben mij ervan bewust dat het menselijk lichaam anders kan reageren op giftige
stoffen.
Maar
ik ben ook van mening dat onderzoeken die zijn uitgevoerd op muizen en ratten
belangrijke informatie geven over de effecten van aspartaam op ons lichaam.
Er
is heel veel onderzoek gedaan naar de kankerverwekkende eigenschap van
aspartaam.
Er
zijn twee onderzoeken die ik wil uitlichten.
Het
eerste onderzoek is in 2005 afgerond.
Deze
studie ontdekte dat de kans op lymfeklierkanker en leukemie met maar liefst 62%
toenam bij een groep ratten die dagelijks aspartaam kreeg toegediend.
Uit
een vergelijkbaar onderzoek dat in 2010 werd uitgevoerd op muizen bleek dat
methanol lever- en longkanker veroorzaakte bij mannelijke muizen.
Muizen
werden al in de baarmoeder blootgesteld aan aspartaam.
Aspartaam vergroot de kans op diabetes
De
inname van snelle koolhydraten zoals suiker laat de bloedsuikerspiegel snel
stijgen.
Om
de bloedsuikerspiegel weer te laten dalen maakt ons lichaam insuline aan.
De
toegevoegde suikers in onze voeding leggen een behoorlijk hoge druk op het
insulinesysteem.
Bovendien
weten we allemaal dat suiker niet gezond is voor je.
Van
aspartaam wordt beweerd dat het gèèn effect heeft op het insulinesysteem.
Het
zou daarom dus niet kunnen leiden tot insuline-intolerantie, wat het
voorstadium van diabetes type 2 is.
Maar
uit een onderzoek uit 2014 blijkt dat aspartaam wel degelijk invloed heeft op
de suikerstofwisseling en het insulinesysteem.
Voedselindustrie: aspartaam is veilig
Zoals
je ziet zijn er voldoende wetenschappelijk onderbouwde signalen dat aspartaam
niet geschikt is voor consumptie.
Desondanks
zijn er twee groepen ontstaan: voorstanders en tegenstanders van aspartaam.
Onder
de tegenstanders van aspartaam zitten mensen die klachten krijgen van
aspartaam, kritische consumenten en wetenschappers die aantonen dat aspartaam
niet geschikt is voor consumptie.
Het
valt mij op dat de andere groep, de voorstanders, vooral bestaat uit partijen
die op een of andere manier betrokken zijn bij de voedselindustrie.
En
deze partijen zijn natuurlijk niet gebaat bij een verbod op aspartaam, want het
zit al in duizenden producten.
Conclusie: vermijd aspartaam
De
partijen die zeggen dat aspartaam niet giftig is, onderbouwen dat vaak met het
argument dat de dosering in onze voeding heel laag is.
Er
zit dus zo weinig aspartaam in onze voeding dat ons lichaam daar niets van
merkt.
Het
Voedingscentrum onderstreept dat door te zeggen dat aspartaam veilig is zolang
je iedere dag onder de aanbevolen dagelijkse inname (ADI) van 40 milligram per
kilogram lichaamsgewicht blijft.
Deze
hoeveelheid is door de Europese Voedselveiligheidsautoriteit (EFSA)
vastgesteld.
Aspartaam
zou dus veilig zijn, zolang je er maar niet te veel van binnenkrijgt.
Daar ben ik het niet mee eens en ik zal
uitleggen waarom.
Ik
ben van mening dat je voedsel waaraan een giftige, chemische stof is toegevoegd
niet moet consumeren.
Zelfs als de hoeveelheid heel klein is.
We
hebben nu enkele studies bekeken die aangeven dat er wel degelijk
gezondheidsrisico’s zijn.
Veel
van deze onderzoeken zijn weliswaar uitgevoerd op muizen en ratten.
Maar
als de uitkomst zo verontrustend is, kan ik alleen maar concluderen dat
aspartaam niet geschikt is voor menselijke consumptie.
Waar rook is, is vuur.
En met je gezondheid wil je geen
risico’s nemen, toch?
Bovendien
wordt aspartaam in hèèl veel voedingsmiddelen gebruikt en dat aantal neemt nog
steeds toe.
Het
etiket hoeft alleen te vermelden dat er gebruik is gemaakt van kunstmatige
zoetstoffen.
Daarom
is het erg moeilijk om bij te houden hoeveel aspartaam je nu daadwerkelijk
binnenkrijgt.
Loop
dus geen risico en vermijd alle producten waar kunstmatige suikers aan zijn
toegevoegd.
Aspartaam voorkomt dat je afvalt
Ik
wil ten slotte nog één ding benoemen.
En
dat is dat je met aspartaam (en andere kunstmatige zoetstoffen) de behoefte
naar suiker in stand houdt.
Dat
zit zo:
Voedingsmiddelen
waar aspartaam in zit, hebben vaak nauwelijks tot gèèn voedingswaarde.
Je
lichaam kan er niets mee en je krijgt er dus ook geen voldaan gevoel van.
Wat
er vervolgens gebeurt is dat je trek (naar zoetigheid) niet wordt bevredigd.
Sterker
nog: die wordt juist aangewakkerd.
Je
lichaam krijgt namelijk niet wat het wil en blijft proberen om dat wél te
krijgen.
Hierdoor
blijf je honger houden en neemt de kans toe dat je uiteindelijk zwicht en kiest
voor voeding waar echte suikers in zitten.
En
daarmee beland je van de regen in de drup.
Ik
hoop dat deze e-mail je bewuster heeft gemaakt van de gevolgen van het gebruik
van aspartaam.
Als het nu nog niet zonneklaar is, dat
je Aspartaam helemaal niet zou moeten gebruiken, dan weet ik het niet meer!
Vriendelijke
groet,
Jasper
Alblas
donderdag 11 mei 2023