GPS her-uitzendende antenne versterker

 

Een van de onmisbare GPS Accessoires voor iedereen die een GPS-ontvanger wil gebruiken in de auto is een her-uitzendende antenne. Een her-uitzendende antenne straalt het GPS-signaal van buiten de auto opnieuw uit in de auto. Als u een auto heeft met een gecoate voorruit om de hitte of zon buiten te houden, of een voorruit met een verwarmingselement spiraal erin waardoor het ontdooien van de voorruit sneller gaat in de wintermaanden, dan kan dit zorgen dat de GPS-signalen niet meer door de voorruit kunnen komen naar de GPS. (TomTom e.a.)

 

Her-uitzendende antennes zijn niet duur. Ze kosten 40,00 60,00, en hoewel ze er simpel uitzien, doen ze hun taak goed. De meeste her-uitzendende antennes moeten worden aangesloten op een sigarettenaansteker. U doet de stekker in de sigarettenaansteker, plaatst u de magnetische GPS-muis ergens buiten op de auto, zoals het dak of de motorkap, zodat het sterkste signaal kan worden ontvangen (niet aan de zijkant van de auto), voer de kabel tot in de auto, bevestig de her-uitzendende antenne in de auto op ongeveer 45 cm afstand van uw GPS-ontvanger (de achterzijde heeft vaak klittenband ), en dan bevestigt u de antenne op een klittenband vierkant met plakstrip. Dit is een eenvoudige installatie, waardoor een beter signaal, u hoeft niet te boren in het dashboard, perfect!

 

Vraag:

Ik denk dat ik een gecoate voorruit heb, moet ik een her-uitzendende antenne monteren?
Dit is een vraag die gesteld wordt. Veel mensen die gemiddeld 3 5 satelliet signalen in de auto ontvangen, weten dat er maximaal 10 12 satellieten beschikbaar zijn en denken dat ze een probleem hebben. De eenvoudigste manier om te testen of u meer satellieten zou kunnen ontvangen is, door te proberen om de GPS-ontvanger op het dak te zetten. Kijk nu of uw GPS-signaal stijgt met 2 5 satellieten. Als dat zo is, dan kunt u beter af zijn met een her-uitzendende antenne in de auto. Soms wordt de signaalsterkte in % aangegeven; die moet zo hoog mogelijk worden.

 

Steeds meer navigatie apparaten (zoals b.v. de nieuwe TomTom's) hebben geen aansluiting meer voor een externe GPS antenne. En aangezien er ook steeds meer auto's komen met een athermische voorruit is het soms lastig om een goede ontvangst te hebben van de satellieten.

Dit probleem is op te lossen door een GPS her-uitzendende antenne te gebruiken. Dit handige apparaatje heeft namelijk een externe antenne die je dus op een plek kunt plaatsen waar wl een goed zicht op de satellieten mogelijk is.

Hij vangt de GPS signalen vervolgens op en zal ze via z'n eigen antenne weer uitzenden.

 

Als je deze antenne dan in de buurt van je navigatie apparaat plaatst heb je een veel betere ontvangst!

 

Her-uitzendende antenne ▲

 

Zonder Re-Radiator

Met Re-Radiator

GPS signaal zonder- en met versterker

 

 

GPS signaal zonder versterker ▲ Signaalsterkte: 48%

 

 

GPS signaal met versterker ▲ Signaalsterkte: 90%

 

Zie b.v de tests van een soortgelijk apparaat op deze website.

http://www.snelwebshop.nl/gps-heruitzendings-antenne-p-657.html

 

Voor test doeleinden is hij ook binnenshuis te gebruiken. Plaats dan de ontvanger unit buiten en de zend-antenne binnen en sluit de 12V stekker aan op een 12V voeding.

Om het apparaat te testen kunt u het beste de ontvanger (de ronde unit) op het dak van de auto plaatsen en de zend-antenne (het lange staafje) achter het navigatie apparaat houden. Als alles dan naar behoren werkt zoekt u een plek in uw auto waar de ontvanger het beste werkt en kunt u de bedrading wegwerken. Deze is lang genoeg (3m) om vrijwel elke plek in uw auto te kunnen bereiken.

 

Wat verder nog belangrijk is, is dat de ontvangstantenne en de her-uitzendende antenne zo ver mogelijk bij elkaar uit de buurt zitten. Bijvoorbeeld met het metaal van het dak er tussen in. Want als het heruitgezonden, versterkte signaal weer bij de ontvangstantenne zou komen, dan krijg je een hoogfrequent "rondzing effect". Dat hoor je natuurlijk niet, maar de versterker slaat dan "dicht" en ziet daardoor geen GPS-signaal meer. Verder verwacht ik, dat door het storende rondzing signaal de oorspronkelijke GPS-ontvanger (TomTom) ook geen enkel bruikbaar signaal meer kan ontvangen.

 

Verkrijgbaar o.a. bij:

http://www.snelwebshop.nl/gps-heruitzendings-antenne-p-657.html

 

Noot van de webmaster:

Wanneer uw auto maar beschikt over 1 sigarettenaansteker, dan heeft u nodig een sigarettenaansteker splitter, zodat u ook uw GPS met 12 V kunt verbinden.

 

Een dergelijke sigarettenaansteker splitter is o.a. te koop bij Snelwegshop, Conrad en Halfords.

 

 

Snelwegshop:

http://www.snel4u.nl/2weg-auto-aansteker-aansluitingsplitter-p-29487.html?redirect=1

 

Conrad:

http://www.conrad.nl/ce/nl/Search.html?search=2%20voudige%20verdeler%2012V&WT.mc_id=google&insert=8J&WT.srch=1&gclid=CPTZgsewmrkCFQJd3godUD0AWA

 

Halfords:

http://www.halfords.nl/shop/auto-onderdelen/auto-elektra/111210

 

dinsdag 27 augustus 2013